Pages

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Βερεμιάδος συνέχεια


 


του Ηλία Φιλιππίδη

Διάβασα τα σχόλια, που διατυπώθηκαν για το άρθρο μου «Ο Θάνος Βερέμης συμφωνεί με τον Φαλμεράγιερ και πλαστογραφεί τον Παπαρρηγόπουλο». Σχημάτισα την εντύπωση, ότι η συζήτηση που ακολούθησε στηριζόταν περισσότερο σε παρεξηγήσεις, επειδή προφανώς ορισμένοι από εσάς δεν διαβάσατε το άρθρο.

Όσοι το διάβασαν, θα κατάλαβαν, ότι περιλαμβάνει τρία  ξεχωριστά θέματα:

α. την θεωρία του Φαλμεράγιερ 

β. την απάντηση του Παπαρρηγόπουλου και

γ. τι ισχυρίζεται ο κ. Βερέμης, ότι είπε ο Παπαρρηγόπουλος.                

Διασαφηνίζω, ότι το κέντρο βάρους του άρθρου μου πέφτει στο (γ) θέμα και εδώ βρίσκεται η πλαστογραφία. Άλλα έλεγε ο Παπαρρηγόπουλος και άλλα λόγια του έβαζε στο στόμα ο κ. Βερέμης, πράγμα που αποτελεί πνευματικό έγκλημα για έναν επιστήμονα του κύρους που θέλει να απολαμβάνει ο κ. Βερέμης.

Ο Φαλμεράγιερ ισχυριζόταν, ότι οι Σλάβοι κατεβήκαν στην Ελλάδα και έσφαξαν όλους τους Έλληνες και γι’ αυτό «δεν ρέει ούτε μία σταγόνα αίματος στις φλέβες των σημερινών Ελλήνων». Στην συνέχεια, όταν ήλθαν οι Αρβανίτες, βρήκαν μόνο απογόνους Σλάβων!

Ουδείς επιστήμων παγκοσμίως δέχεται σήμερα την θεωρία του Φαλμεράγιερ. Αυτή η θεωρία τότε εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες. Ο Φαλμεράγιερ ενεργούσε περισσότερο ως πολιτικός και ελάχιστα ως επιστήμονας. Δυστυχώς όμως αυτή η αντίληψη έχει φωλιάσει στην συνείδηση των φανατικών ρατσιστών του γερμανικού αλλά και του αγγλοσαξονικού χώρου, για να δικαιολογούν, ακόμη και εκ των υστέρων, όσα εγκλήματα έχουν διαπράξει διαχρονικά εις βάρος του Ελληνισμού.

Ο Παπαρρηγόπουλος απάντησε στον Φαλμεράγιερ, ότι είναι εντελώς αυθαίρετο αλλά και ανέντιμο για ένα επιστήμονα, τα στοιχεία της έρευνάς του να αφορούν μόνο την Πελοπόννησο, αλλά τα συμπεράσματά του να αφορούν ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Στο άρθρο μου αναφέρω τα επιχειρήματα του Παπαρρηγόπουλου. Προφανώς ορισμένοι εκφράζουν γνώμη, χωρίς να τα έχουν διαβάσει. Ούτε ο Παπαρρηγόπουλος ούτε εμείς αρνούμαστε την εγκατάσταση Σλάβων στην Πελοπόννησο, όπως μαρτυρούν τα σχετικά τοπωνύμια. Ο Παπαρρηγόπουλος αρνείται, όχι μόνο ότι οι Σλάβοι έσφαξαν τους Έλληνες αλλά και ότι κυριάρχησαν των Ελλήνων. Οι Σλάβοι δεν δημιούργησαν πολιτισμό στην Πελοπόννησο, δεν άφησαν παραδόσεις, δεν έκτισαν ούτε μία πέτρα. Κτηνοτρόφοι ήταν οι άνθρωποι και σε καλύβες έμεναν. Απορροφήθηκαν τελείως από τον υπέρτερο ελληνικό πληθυσμό μέχρις εξαφανίσεως. 

Όσο για τους Αρβανίτες, αυτοί δεν χρειάσθηκε καν να ενσωματωθούν στην Ελλάδα. Αυτοί αναμεμιγμένοι με Ηπειρώτες και Βυζαντινούς στην Β. Ήπειρο, την Νότια και Κεντρική Αλβανία, είχαν ήδη σχηματίσει ρωμέικη συνείδηση από τα Βυζαντινά χρόνια και ήταν ήδη έτοιμοι να ταυτισθούν με τους Έλληνες της Ελλάδας.

Το πνευματικό έγκλημα του κ. Βερέμη, το οποίο καταγγέλλουμε, έγκειται στο ότι βάζει τον Παπαρρηγόπουλο να λέει, ότι ο Φαλμεράγιερ είχε δίκιο. Ο κ. Βερέμης κάνει αυτή την πλαστογραφία, για να δικαιολογήσει τις μεταμοντέρνες και νεοταξικές θέσεις του, ότι δεν είμαστε Έλληνες, ότι δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τους αρχαίους Έλληνες, ούτε καν με τους Βυζαντινούς και γι’ αυτό πρέπει να λεγόμαστε Νεοέλληνες, δηλ. ότι έχουμε πάρει την θέση των παλαιών κατοίκων της Ελλάδας. Όμως ο κ. Βερέμης και οι νεοταξίτες σύντροφοί του δεν μας δίνουν καμία εξήγηση, γιατί ο λαός μας αυθόρμητα δημιούργησε και τραγουδούσε αυτά τα υπέροχα δημοτικά τραγούδια στην ελληνική γλώσσα και όχι στην σλάβικη ή την αλβανική.

Αυτές οι δήθεν προοδευτικές απόψεις των Νεοελλήνων και Νεοφιλελεύθερων εξυπηρετούν τα μακροπρόθεσμα σχέδια των αρχιτεκτόνων της Νέας Τάξης, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν «επιστημονικά» την άποψη, ότι όλοι οι Βαλκανικοί λαοί είναι πολιτισμικά κατώτεροι, στερούνται ιστορικού βάθους και είναι αναλώσιμοι. Μόνο τα …οικόπεδά τους αξίζουν και διατίθενται προς πώλησίν!

O Ηλίας Φιλιππίδης είναι καθηγητής κοινωνιολογίας και νομικός

 

1 σχόλιο:

  1. Όταν ήμουν μικρός και έκανα διαολιές που ξεπερνούσαν τα όρια ανοχής της μητέρας μου, αυτή, προτού βουτήξει το καλώδιο του ηλεκτρικού σίδερου για να με χειροτονήσει, με φώναζε οργισμένα βερέμη. Μήπως θα πρέπει να ετυμολογήσει το όνομά του, προτού ξανασχοληθεί με ιστορικά θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή